Ági világa: január 2011

Oldalak

2011. január 27.

Hópehely

Na, végre sikerült - az Altair-tól kapott hópehely minta alapján - elkészítenem ezt a kis hópelyhet:


Mivel francia tudásom csekélyke (és egy kicsit homályos is volt a szöveg - ha valaki tud olyan megoldást, amivel ezen lehet segíteni, légyszi, szóljon, ezen a téren is csekélyke tudással rendelkezem, de fejleszteném :)) Na, szóval, a képek alapján próbáltam eligazodni, de a francia hölgy valami varázslatot vetett be, és néha 2 szál fonala volt ott, ahol nekem - bármit csináltam is - csak egyetlen egy lógott!? Szerencsére nekem is van egy kicsi a magyar leleményből, és egy plusz tű bevetésével kiküszöböltem a problémát :)
És ha már így rájöttem a megoldásra, gyorsan csináltam még kettőt tegnap este :)

Az egyiket kicsit elrontottam, de az pont így lett jó.

2011. január 11.

Horgolt nyakbavalók és újabb könyvjelzők



Mikor megláttam ezt a nyakbavaló valamit - mert nem is sál, de nem is nyaklánc - szokás szerint elhatároztam, hogy nekem kell ilyet csinálni! :) Gondoltam majd csak rájövök valahogy, hogyan tudok legalább hasonlót összehozni hosszas próbálkozás és többszöri nekifutás után. E helyett az én édes anyukám - akinek megmutattam, hogy mit szeretnék csinálni - amint meglátta a képet,kért egy horgolótűt és egy darab fonalat és már mutatta is, hogyan kell csinálni! Fantasztikus!!! :)



Szeretnék egyszer én is ilyen ügyes lenni, hogy egy kép alapján meg tudjam mondani milyen technikával készült. Addig is tanulok az anyukámtól!



J-nek készült változat, kérésére gyöngyökkel - amiket már én találtam ki, hogy hogyan lehet közé horgolni (alakul a tapasztalat :))





És a nővérkék könyvjelzői: