Ági világa: 30

Oldalak

2011. június 8.

30

~ perces receptek kellenek nekem!!! Ma este meg volt 2 is :)

Főleg azért kellenek, mert este/éjszaka kezdtem neki a főzésnek, hogy legyen holnapra ebédünk. Bár egy nagy előnye volt a késői főzőcskézésnek: nem a dögmelegben kellett a tűzhely mellett álldogálni. De így jár az, aki egész délután/este a neten lóg: blogok olvasása :) és aki a ~ éves barát szülinapi ajándékán töri a fejét, hogy minél személyesebb legyen :) szerintem sikerült :)

Szal, 22:30kor kezdtem neki a tojásos nokedlinek. Ez egy több szempontból is tökéletes recept:
  • gyorsan megvan
  • nem kell hozzá túl sok minden
  • egyszerű
  • finom hozzá a koviubi, ami nemrég lett kész :)
A másik recepthez sztori is van: Tavaly nyáron szerencsénk volt RPval, és eredeti croissan-t eszegettünk reggelire-ebéd után-vacsorára :) Azóta vadászom a neten - minden nyelven (olyanokon is, amiket nem is értek :) de ugye erre van a gugli-fordító) a receptjét. Na, persze az eddig kipróbáltak közül némelyik egy cseppet sem, mások pedig csak egy kicsit hasonlítottak az eredetire. Egyszer pedig belefutottam, lehet, hogy egy újságban, egy olyan receptre, hogy a boltban találok egy leveles tésztát, amiből tudok csinálni croissan-t - hurrá, nem kell órákig hajtogatni!!! Persze, így sem lett olyan, de egy kis csokit beletekerve irtó fini lett. Az első teszt sütés óta már többször is készült, pl. ma este (vagyis már tegnap :)) és teszteltük mogyorókrémmel is! Nyammi!!!

23:30ra kész is lettem mindennel, amiben a mosogatás is benne van!!!, ami nálam nagy szó :) főzés után ugyanis általában túl lelkes/feldobott vagyok ahhoz, hogy elrontsam egy mosogatással :)

Ha tudtok ilyen tuti recepteket - ~ perc alatt kész van, ill. este 10 után is neki lehet állni - légyszi, írjatok!!! :)

2 megjegyzés:

  1. Gyakorlatilag bármelyik főzelék és kb. fél órával előre bepácolt, natúr kisütött hús szóba jöhet. A pörkölt is gyorsan megvan, ha a hentessel kockáztatod a húst, vagy előredarabolt csirkerészekből készül. Egy kisebb adag csirkepaprikás kb. pont ennyi idő. A lecsó szintén. Csíkokra vágott csirkemellből vagy pulykából meg isteni borsos tokányt lehet ennyi idő alatt készíteni. Aztán resztelt májat is vagy zöldborsós ragut. De a rizseshús vagy a májrizottó is gyorsan megvan. :o)

    A rizst újabban nem párolom, hogy ne kelljen a legégett szemeket vakargatni, hanem gőzben főzöm. Egy kisebb lábost állítok félig vízbe egy nagyobb edénybe, megsózom és addig főzöm fedő alatt, amíg puha lesz. Kb. 20 perc és kész a köret akármihez.

    Párolva vagy szintén főzve bármilyen mirelit zöldség megvan szintén ennyi idő alatt. Ha párolom, akkor kakukkfüvet, sót és borsot szoktam rátenni, gőzben főzve viszont elég csak sózni. Az ikeába tök jó párolóbetétet lehet kapni, de tulajdonképpen akár szűrőben is elkészíthető.

    Sütikből pedig a kevert tésztákat ajánlom, főleg piskótát. Például meggyes piskótát. :o) De kis gyakorlattal a máglyarakás is összedobható fél óra alatt, igaz, hogy még ennyit sül.

    VálaszTörlés
  2. Sajna a pörköltek most parkoló pályán vannak, mert RP pocakja nem műkökik mostanában rendesen :( pedig én szeretem, mármint a pörit, de RP-t is :D hasonló a probléma a főzelékekkel is :( de lassan el kell kezdenem visszaszoktatni ezekre, mert már egy kicsit unom a száraz husi + krumpli/rizs kombót :)
    Piskótákkal eddig nem nagyon mertem próbálokzni, de majd bátor leszek :)

    VálaszTörlés